Tillsammans för att stärka industrin

2018-11-09 | Nationella nyheter

På onsdag den 14 november är det äntligen dags – Rikskonferensen 2018 i Västerås! Över 250 personer är anmälda för att se Christer Fuglesang och personer från bland annat Volvo GTO, SAAB, ABB och Alfa Laval på stora scenen samt höra mer om det stora ESF-projektet #SKM och seminarier kopplade till temat attraktionskraft.

Motivation för framtidens medarbetare
Att vi tillsammans behöver stärka industrins attraktion är inget nytt och lösningen finns på flera nivåer samt genom breda och nischade insatser. Nästa vecka tittar vi bland annat närmare på arbetsplatsernas och karriärvägarnas roll. Det är nämligen viktigt att vara proaktiv eftersom många medarbetare inom industrin kommer att pensioneras inom en snar framtid.

Ann-Louise Johansson är HR Director på Volvo GTO ePowertrain och ska prata om industrin som en attraktiv karriärväg, livet efter Teknikcollege och hur alternativen ser ut. Inför konferensen berättade hon:

– Vi har en fantastisk arbetsmarknad just nu, samtidigt måste vi ha en dialog med våra framtida medarbetare för att förstå vad de motiveras av i arbetslivet. Vi ska attrahera rätt talanger, låta våra talanger komma till sin rätt och erbjuda attraktiva utvecklingsmöjligheter så att industrin blir ett naturligt första val. Hela industrin måste arbeta tillsammans!

Prisutdelning i två kategorier
Under konferensen kommer två priser inom samverkan att delas ut. Samverkan som är en av de viktigaste beståndsdelarna inom Teknikcollege och som bidrar till att Sveriges industri är och förblir konkurrenskraftigt. Ett pris kommer att delas ut till årets lärarlag och ett pris till årets samverkansföretag.

– Genom att uppmärksamma och dela ut samverkanspriser kan vi visa konferensens deltagare och även delar av Sveriges näringsliv på de många goda exempel som har genomförts den närmsta tiden inom Teknikcollegesfären, säger Klar Wåhlberg, vd på Teknikföretagen och styrelseordförande i Teknikcollege.

Finalisterna i kategori samverkansföretag:
Jitech AB i Teknikcollege Kronoberg
AQ Enclosure System AB i Teknikcollege Södra Vätterbygden
Volvo Group Truck Operation tillsammans med GKN ePowertrain i Teknikcollege Västra Mälardalen

Finalisterna i kategori lärarlag:
Nösnäsgymnasiet Teknikcollege Stenungsund
Björknäsgymnasiet Teknikcollege Norrbotten
Söderslättsgymnasiet Teknikcollege Skåne

Prisutdelningen är den sista programpunkten under konferensen och har redan fått stor publicitet och spridningseffekt, på både våra sociala kanaler och i de berörda regionernas nätverk.

För att delta på distans
Om du inte har anmält dig men ändå vill hänga med oss under konferensen går det att följa flera av momenten på hashtagen #teknikcollege18 på olika sociala kanaler.

 

Av: Sara Bondarevsky

 

 

Dela: facebook twitter