18 maj genomfördes  Teknikspåret på Produktionsmässorna i Jönköping, där högstadiets elever får inblick i teknikbranschen.

2018-05-21 | Höglandet,Nationella nyheter,Södra Vätterbygden,Västra Småland

Tillsammans öppnade  vi dörrarna för 400 åttondeklassare från Jönköpings län – Sveriges främsta industriregion!  Dagen var ett samarbete mellan Produktionsmässorna på Elmia, Skärteknikcentrum och tre Teknikcollege regioner, Höglandet, Västra Småland och Södra Vätterbygden. Syftet med var dagen är att skapa en mötesplats för ungdomar och industrin, och att ge en bild till ungdomarna av möjligheterna till ett spännande och utvecklande arbete inom svensk industri. Genom upptäcktsfärd i mässhallarna och inspirationsföreläsning så får åk 8 elever se branschen och få information på ett roligt och spännande sätt. Föreläste gjorde Anders Lilja, fabrikchef Husqvarna AB, som pratade om  de möjligheter som finns i spännande teknikföretag och Draxen Crnoja som pratade om att skapa sin egen målbild och att lyssna på sig själv.

Eleverna genomförde Teknikspåret med hjälp av guider/ambassadörer på de Teknikcollege certifierade gymnasieutbildningarna som finns i regionen.

Teknikspåret innebär att de i grupper på ca 10 st kommer testa teknik på olika stationer, få information om branschen från företagsrepresentanter, nuvarande elever på gymnasier ger information om tekniska utbildningar och allt samtidigt som Elmias Produktionsmässor pågår för fullt.

Eleverna kommer bland annat från Rosenlundsskolan i Jönköping, Bäckaskolan i Gnosjö och Brinells högstadium i Nässjö.

 

Dela: facebook twitter