18 maj pågår Teknikspåret i Jönköping, där högstadiets elever får inblick i teknikbranschen.

2018-05-09 | Höglandet,Södra Vätterbygden,Västra Småland

Syftet med är dagen är att skapa en mötesplats för ungdomar och industrin, och att ge en bild till ungdomarna av möjligheterna till ett spännande och utvecklande arbete inom svensk industri. Genom upptäcksfärd i mässhallarna och inspirationsföreläsning så får åk 8 elever se branschen och få information på ett roligt och spännande sätt.

Eleverna kommer att genomföra Teknikspåret med hjälp av guider/ambassadörer på de Teknikcollege certifierade gymnasieutbildningarna som finns i regionen.

Teknikspåret innebär att de i grupper på ca 10 st kommer testa teknik på olika stationer, få information om branschen från företagsrepresentanter, nuvarande elever på gymnasier ger information om tekniska utbildningar och allt samtidigt som Elmias Produktionsmässor pågår för fullt.

Eleverna kommer bland annat från Rosenlundsskolan i Jönköping, Bäckaskolan i Gnosjö och Brinells högstadium i Nässjö.

Schema för fredagen den 18 maj
9:20–10:30 Inspirationsföresläsning med Anders Lilja, fabrikschef Husqvarna AB och Drazen Crnoja, DC Inspire.
10:30–13:00 Teknikspåret i mässhallarna, där det ingår aktiviteter som testa på teknik stationer, inblick i företag inom branschen, information om Teknikcollege utbildningar och lunch.
13:00 Avslutning vid SKTC-scenen i mässhall nr B.

 

Det här är arrangemang med tre Teknikcollege regioner, Höglandet, Västra Småland och Södra Vätterbygden och Elmias produktionsmässor.

Dela: facebook twitter