3D-skrivare + Västkustens Mekaniska UF + Innovation Camp = Tc Varberg

2017-03-03 | Halland

Hur hänger 11 helt nya 3D-skrivare på industritekniska programmet, Västkustens Mekaniska UF och Innovation Camp ihop? Jo, de är satsningar som görs på Peder Skrivares Teknikcollege i Varberg!

Industritekniska programmet
På Industritekniska programmet finns det nu 11 st helt nya 3Dskrivare på plats. Inom kort kommer ett 10-tal lärare från Industri-, Teknik och El- och energiprogrammet att gå utbildning i 3D-skrivarteknik. Inom industrin utvecklas denna teknik snabbt och PS är nu i framkant. Detta kan även utveckla de lokala företagen när eleverna går vidare efter avslutad utbildning. Den nya utrustningen kommer att höja kvalitén på många kurser , ex
produktutveckling, men även ge de inblandade gymnasieprogrammen möjlighet att arbeta över programgränserna.

Fordonsprogrammet

Västkustens Mekaniska UF är namnet på Fordonsprogrammets första UF-företag. Redan första dagen var det kö med kunder och det har varit fullt upp för de nya företagarna sedan dess. Tjänster som erbjuds är däcksbyte, rekonditionering, tvätt och andra enklare serviceärenden. Det eleverna lärt sig mest är att förstå alla delar som behövs i ett företag, planering och att möta kunden på ett bra sätt. Det har också utvecklat klassen som har kommit varandra närmare under året. Nu väntar närmast UF-mässa och provbyggning av monter pågår. Välkommen att besöka våra unga företagare!

Teknikprogrammet

Strax före jul genomfördes Innovation Camp med elever från Teknik- och Samhällsprogrammet. Innovation Camp är en kreativ workshop som syftar till att träna ungas samarbetsförmåga och handlingskraft. Uppdraget för dagen var:

Hur får vi Volvokorts-innehavarna i Varberg ladda ner appen Carpay och börja använda och se fördelarna med den? Lösningar med allt från hur man kan arbeta med QR-koder, vilka samarbeten man kan göra, open-source lösningar i appen och vilka slogans man kan använda kom fram under dagen. Film från eventet kan du se här.

För några veckor sedan var det också premiär för jobbskuggning på Teknikprogrammet. Syftet för eleven är att ta reda på mer om vad ett visst yrke innebär, hur det går till på en arbetsplats eller inom en viss bransch. Eleven får också fördjupade kunskaper inför sina kommande studier och yrkesval.

Läs nyhetsbrevet i sin helhet här.

 

Dela: facebook twitter