ABB i unikt samarbete med Teknikcollege

2018-11-07 | Mälardalen

Till hösten 2019 startar ABB tillsammans med Västerås stad och andra västeråsbaserade företag initiativet ”Digital produktionstrainee”, en ny satsning för studenter på Wijkmanska gymnasiet i Västerås.

Syftet med initiativet är att ge ungdomar möjligheten att satsa på ett framtidsyrke inom digital produktion samt att säkra företagens kompetensförsörjningsbehov.

Initiativet har tagits av ABB tillsammans med Västerås stad och nu involveras andra västeråsbaserade aktörer, tillsammans med företag som redan samverkar med Wijkmanska. Satsningen är ett samarbete med Teknikcollege Mälardalen, vilket säkrar att utbildningen är certifierad av Industrirådet i Sverige.

“Tillsammans vill vi skapa Sveriges bästa Teknikcollege“, säger Maria Brithon Brinck, personaldirektör för ABB Sverige. “På ABB har vi ett långsiktigt kompetensförsörjningsbehov till våra produktionsmiljöer och där behöver vi få in fler unga tjejer och killar med digital produktionskompetens. I samarbetet med Teknikcollege får vi nu möjlighet att utveckla utbildningsinnehåll för att matcha vårt framtida kompetensbehov och utbilda till jobb. Samarbetet innebär arbetsplatsförlagd praktik på ABB under studietiden samt möjlighet till jobb för eleverna under lov och efter sin studietid.“

 

“Tillsammans vill vi skapa Sveriges bästa teknikcollege“, säger Maria Brithon Brinck, personaldirektör för ABB Sverige. Foto: Jonas Bilberg.

Maria Brithon Brink, HR Director ABB Sverige, hör du även prata attraktionskraft på Teknikcollege rikskonferens i Västerås den 14 november 2018.

 

 

Dela: facebook twitter