Anställningsklar och utvecklingsbar

2014-10-31 | Västra Småland

Lina_stebro2

 

 

I maj besökte tekniktreorna från Gislaveds gymnasium företaget Stebro AB i Broaryd.

Stebro tillhör plastbranschen och är ett företag som växer så det knakar. På tre år har de vuxit från 20 anställda till 53. För att få plats har de byggt ut från ca 3000 m2 till 8500 m2 och det börjar redan bli trångt. Vilket inte är konstigt eftersom de utökat maskinparken till 32 formsprutor istället för 10. I Stebro Group ingår också Veinge plast och ett verktygstilllverkande företag i Kina. Snabbast och med hög kvalitét är devisen de arbetat efter. Idag är den Imagine Plastic Potential – att förverkliga kundens idéer med hjälp av plastens otroliga potential. Det finns inga gränser för vad som i framtiden kommer att kunna produceras i plast. De tog alldeles nyligen emot prisen ”Årets företagare i Gislaved” av Företagarna, Centerpartiets pris ”Guldklövern” samt plastbranschens ”Energi- och effektivitetspris”.

När Teknikprogrammets lärare skulle boka ett studiebesök för eleverna som läser inriktningen design och produktutveckling, sa företaget ja, men med ett litet förbehåll. Att få speeddejta samtliga 15 elever med tanken att också erbjuda någon eller några anställning om det kändes bra. Självklart var alla med på den idén! Stebro hade sedan tidigare erfarenhet av den här typen av rekrytering. 10 december 2013 genomförde de, i samarbete med arbetsförmedlingen, en dag med speeddejting för 140 arbetssökande, med resultatet 5 nyanställda i arbete den 7 januari 2014.

Studiebesöket började med en föreläsning om plast för att sedan övergå i speeddejting. Detta ledde i sin tur till en handfull regelrätta anställningsintervjuer och idag har Lina Johansson gjort sin första månad (av tre) i produktionen för att sedan läras upp genom internutbildning. Det första målet för Lina är att hon ska bli en självgående projektkoordinator. Joakim Wiedesheim, HR- och produktionschef tror att han kommer att behöva fler med samma kompetens som Lina. Just nu genomgår Isabell Lundqvist samma utbildningsprogram som Lina, fast med inriktning mot planering. ”Vi tycker att vår utbildningsmetod, där man börjar i produktionen, för att få en helhetssyn på verksamheten och lär sig förstå vilka konsekvenser konstruktörernas och projektledarnas arbete får för produktionen, är rätt väg att gå. Så småningom är tanken att vi ska bygga upp ”Stebroakademin” för vår kompetensförsörjning och interna utbildning.”

”Min tanke var att jobba ett tag efter gymnasiet, säger Lina. Jag tänkte vara på ICA, där jag jobbat tidigare. När jag fick höra talas om det här studiebesöket med anställningsintervjuer tyckte jag det lät som en kul grej och en bra erfarenhet att ta med sig framåt. Jag blev chockad när Joakim ringde och sa att han ville träffa mig igen och att jag sedan också fick jobbet. Det är riktigt roligt att de vill satsa på mig och att just jag har fått den här möjligheten. Jag började jobba direkt efter semestern, den 4 augusti, eftersom jag redan lovat att var på ICA under sommaren. Mina kompisar brukar säga ”Inser du vilken chans du fått? Se till att ta tillvara på den!” Upplägget med att först vara några månader i produktionen känns jätteviktigt. Jag har nu chansen att förstå och lära mig hur allt på företaget hänger ihop.”

Lina_stebro

 

Joakim säger: ”Vi är mycket nöjda med utfallet och har bjudit in de nya treorna till en likadan omgång, men den här rekryteringen kör vi redan i höst. Jag kan starkt rekommendera andra företag att prova samma metod. Jag anser inte att vi har några problem med att rekrytera nya medarbetare in i vår verksamhet. Vi jobbar strategiskt med vår kompetensförsörjning. Vi tittar hela tiden på var vi vill vara om fem år och rekryterar för att vi ska vara förberedda för det. Hos oss är medelåldern låg och vi har 65-70 % tjejer på företaget.”

Lärarna på Teknikprogrammet i Gislaved är mycket glada för den här möjligheten. ”Vi får besöka ett mycket intressant företag samtidigt som vi kan skicka med våra elever erfarenheten från att ha genomfört en kort, men ”riktig” anställningsintervju. Något vi inte kan ge våra elever utan ett nära samarbete med näringslivet.”

 

 

Dela: facebook twitter