Edsskolan i Östhammar vann EU-minuten

2017-05-19 | Uppland

Walter Nyquist, Mateo Löfberg, Adam Kastberg och Philip Johansson som går i fjärde klass på Edsskolan vann Universitets- och högskolerådets filmtävling EU-minuten i konkurrens med 120 andra bidrag.

För att uppmärksamma Europadagen den 9 maj anordnade Universitets- och högskolerådet EU-minuten: En filmtävling för elever i grundskolans årskurs 1-9 och i gymnasieskolan. Tävlingen gick ut på att eleverna, individuellt eller i grupp, gör en kortfilm om vad man tycker att EU står för.

– Jag såg tävlingen när jag läste om EU och frågade om det var några i klassen som ville göra ett försök att få ihop en film på elevens val. Jag tyckte det var ett bra sätt att visa att vi pratar mycket om det som EU står för. Speciellt gemenskap , samhörighet och tillsammansarbete, säger Margaretha Rahm Jansson, lärare på Edsskolan.

Priset på 10 000 kr kommer att överlämnas av handelsministern Ann Linde i Stockholm. Pengarna ska gå till en studieresa för alla fyror på Edsskolan.

– Att vi skulle vinna hade vi inte en tanke på! Killarna, klasskompisarna och vi lärare blev storförtjusta och överraskade, berättar Margaretha Rahm Jansson.

Se filmen här

 

 

Dela: facebook twitter