Handledarutbildning genomförd i Falkenberg

2016-01-19 | Halland

I fredags genomfördes del 1 av Teknikcolleges nationella handledarutbildning i Falkenberg. 17 entusiastiska deltagare från Falkenbergs näringsliv fanns på plast på Falkenbergs gymnasieskola när vi drog igång Hallandspremiären av utbildningen och förmiddagen gav många intressanta och givande diskussioner och erfarenhetsutbyten. Allt ifrån minnen av sin egen första dag på jobbet, en hemsk prao på grundskolan till frågor om varför jargongen mellan två kompisar inte kan följa med in på jobbet är exempel på ämnen som kom upp.

Om en vecka fortsätter vi med del 2 och fokuserar på Planering för lärande, Hur man lär sig samt Samtal för lärande. Ser fram emot all spännande input från deltagarna!

I Halland ser vi handledarutbildningen som en viktig del i vår kvalitetssäkring gällande elevernas lärande i arbete. Vi vet att APL:en ofta är en elevs första möte med arbetslivet och genom att ge eleven ett gott bemötande och en god handledning blir det ett sätt att spegla branschen och samtidigt lägga grunder till ett gediget yrkeskunnande.

 

Företagen Timars Svets & Smide, Cadi Produktions, SCA, Preconal System och Tomal var med på utbildningen.

Företagen Timars Svets & Smide, Cadi Produktions, SCA, Preconal System och Tomal var med på utbildningen.
Dela: facebook twitter