”Härligt att få träffa så många personer i olika roller som brinner för utbildning av vår framtid – ungdomarna!”

2016-11-04 | Halland

Så låter det i en av utvärderingarna från årets regionala konferens med Teknikcollege Halland på FMTS i Halmstad tidigare i veckan där över 100 deltagare från näringsliv, kommun och skola samlades för att diskutera framtidens kompetensförsörjning inom teknik och industri.

Anders Ferbe, förbundsordförande IF Metall och ordförande för Riksföreningen Teknikcollege Sverige, var årets talare och pratade om vilka utmaningar svensk arbetsmarknad står inför och hur Teknikcollege kan vara lösningen på några av dem. Han lyfte speciellt Tc Halland som ett nationellt gott exempel när det kommer till att arbeta aktivt med att öka teknikintresset tidigt för att få fler att söka sig till tekniskt inriktade utbildningar samt vårt arbete med att få fler tjejer till våra utbildningar.

Dagen bjöd även på en intressant paneldiskussion där fokus låg på de goda synergieffekter som uppstår när skola, kommun och näringsliv samverkar i en region. Deltog i panelen gjorde Teddy Eriksson (VD Tomal, Falkenberg), Marita Eriksen (HR Manager Gnotec, Kinnared), Niklas Åberg (Operations Manager Nilsson Special Vehicles, Laholm), Kerstin Angel (ordförande BUN, Falkenberg), Jana Nilsson (vice ordförande Kommunstyrelsen, Varberg), Anders Ferbe (förbundsordförande IF Metall och ordförande Tc Sverige) samt Frida Andersson (verksamhetsansvarig Tc Sverige). Alla var helt överens om att just samverkan är nyckeln till framgång!

Under eftermiddagen fick vi besöka några av FMTS verksamheter, bl.a. fick vi lära oss mer om hur man som tekniker jobbar med stridsflyg, stridsvagnar och helikoptersimulatorer men även hur materiallära används för att analysera haverier.

Självklart blev det också tid för erfarenhetsutbyte och nätverkande såväl inom branscherna som inom sin hemkommun.

Boka redan nu in tisdagen den 31 oktober 2017 i din kalender för då är det dags för nästa års regionala konferens. Vem som blir talare då är ännu inte klart, men planeringen är i full gång och ett löfte om att det kommer att bli minst lika intressant som i år kan nog våga utlovas!

_mg_1298 _mg_1301 _mg_1294 _mg_1286 _mg_1319 _mg_1311 _mg_1321 _mg_1283 _mg_1282

 

 

Dela: facebook twitter