Den här veckan träffade vi Sara Larsson. Sara tog studenten i våras från Teknikprogrammet på Vadsbogymnasiet i Mariestad. Vi fick en trevlig stund och pratade bl.a. om allt positivt med en bred utbildning som Teknikprogrammet, att den inte enbart bestod av läxläsning utan även en hel del praktiska moment, om att vara ambassadör vid mässor och Öppet hus och självklart om Saras framtidsplaner.

Berätta lite om dig själv!

Jag heter Sara Larsson och tog studenten från Teknikprogrammet på Vadsbogymnasiet i Mariestad i våras där jag också var Teknikcollegeambassadör för Teknikprogrammet. Jag spelar fotboll, tränar och umgås med vänner på min fritid. Jag tycker om när det händer saker. Just nu jobbar jag som Tekniksprångare på företaget NCC

Vad var viktigast för dig när du sökte till gymnasiet?

Att jag skulle söka ett brett program som öppnar många dörrar och som gick att kombinera med fotboll som individuellt val.

Vad var bäst med ditt program?

Att det inte bara var att köra ner huvudet i boken och plugga. Då programmet och kurserna även innehöll praktiska moment och mycket samarbete med klasskamraterna. Jag hade även bra och engagerade lärare som är en stor fördel.

Skulle du kunna beskriva ditt program med tre ord?

Utmanande, brett, intressant

Varför skulle du vilja rekommendera Teknikprogrammet?

För att det är just ett brett program som inte kräver att man vet exakt vad man vill göra i framtiden.

Vad är Teknikcollege för dig?

En stämpel på att du har gått ett bra program med bra kvalité och utökat antal poäng. Även att du klarar av att läsa mer poäng än vad alla andra program gör.

Du har under din studietid varit Teknikcollegeambassadör – vad är det för något?

Det innebär att jag representerat Teknikprogrammet och Teknikcollege i olika sammanhang. Till exempel var jag representant för Teknikprogrammet och Teknikcollege vid skolans Öppet hus, tillsammans med andra ambassadörer på andra skolor var jag också representant vid  sammanhang som Möjligheternas Värld.

Vad tar du med dig för erfarenheter från det uppdraget?

Att våga prata inför människor ännu mer och att teknik är en större del av samhället än man tror. Även bemötandet av andra människor, då man träffar väldigt mycket olika människor med olika personligheter.

Skulle du rekommendera andra skolor att använda sig av ambassadörer?

Ja, det hjälper skolor att marknadsföra sitt program och sin skola. Även att ambassadörerna får ta mycket ansvar och själva utvecklas.