Möt Ellen Myrén Scott – Personalchef på Uddeholms AB som pratar framtid och om vikten av att släppa in barn och ungdomar i verksamheten. Dessutom får du reda på varför studerande vid Teknikcollegecertifierade utbildningar har lite förtur än andra hos Uddeholm.

Berätta lite om din vardag!

Jag är personalchef på Uddeholms AB. Det innebär att jag leder arbetet för min avdelning som har totalt 11 anställda. Jag sitter också med i företagets ledningsgrupp. Min vardag handlar mycket om att arbeta med t.ex. lönefrågor, förhandlingar, rehab, kommunikation, utbildning eller bemanning. Vardagen är alltså väldigt varierande.

Vad har du för utbildningsbakgrund och hur hamnade du i Uddeholm?

Jag är utbildad ekonom och jag läste på Karlstad Universitet. När det var dags att skriva uppsats fick jag uppdraget att göra det för Uddeholms AB och efter att jag blivit klar med examensarbetet blev jag erbjuden en anställning. Nu har jag varit här i hela 13 år.

Vad ville du bli när du var liten?

Det jag visste var att jag ville bort från orten jag växte upp på. I mina tankar och funderingar på att lämna och längta bort kom jag fram till att det ändå fanns något väldigt spännande med Uddeholm. Det är på något sätt som att det gamla möter det nya, som jag tycker är spännande. Från en bruksort till en annan och jag trivs jättebra!

Vad gör ni på Uddeholms Ab?

Vi tillverkar verktygsstål, vilket innebär specialstål för industrin. Det handlar alltså inte om en vanlig hammare, utan mer avancerade verktyg. Om vi tar en Smartphone, som ett exempel, är den tillverkad i en form och i den här formen finns stål från oss på Uddeholm. Vi har funnits sedan 1668, och vi är idag 850 anställda i Hagfors, Värmland – totalt har vi 3000 anställda runt om i hela världen, så vi är i allra högsta grad en global organisation, vi finns i alla världsdelar.

På vilket sätt är ni engagerade i Teknikcollege?

På många olika sätt. Vi är aktiva i styrgrupper på både lokal och regional nivå. Jag själv är lokal styrgruppsordförande i Hagfors. I Hagfors är vi väldigt stolta över vårt samarbete Älvstrandsgymnasiet och deras studerande.

Hur viktigt är det för er att samverka med regionens kommuner och utbildningsanordnare?

Jätteviktigt – vi ser det som att ett sätt att vara med och påverka och säkerställa att vi får den arbetskraft som Uddeholm behöver. Det stora syftet och mervärdet med vår samverkan är helt klart påverkansarbetet.

Kan du ge några konkreta exempel på hur denna samverkan går till?

Vi erbjuder praktikplatser av olika slag, t.ex. tar vi emot alla studerande som läser på det industritekniska programmet. Vi erbjuder även en hel praktikvecka för alla studerande på teknikprogrammet. Tillsammans med dem andra företagen som ingår i styrgruppen har vi utarbetat en modell som ska erbjuda så många som möjligt sommarjobb. Det innebär faktiskt att de studerande som går en Teknikcollegecertifierad utbildning har lite förtur.

Vilka medarbetare behöver ni i framtiden?

Det handlar framför allt om att hitta medarbetare med olika egenskaper – för oss är det är viktigt med både tjejer och killar. Det ska vara människor som är ambitiösa, nytänkande, öppna för förändringar och ansvarstagande. Teknisk bakgrund är naturligtvis bra, men i vår verksamhet finns det även andra yrkesroller som inte kräver teknisk bakgrund.