Inspirationsföreläsning om energi-och teknikjobb

2018-01-24 | Uppland

Energiföretagen gör en nationell satsning med en föreläsningsserie om energi- och teknikjobb nu och i framtiden. Idag får elever och lärare i åk 8 och 9 i Tierp samt lärare och gymnasiestudenter på naturvetenskaps- och teknikprogrammen på Fyrisskolan i Uppsala en inspirationsföreläsning.

Energi- och teknikföreläsningen har tagits fram för att skapa förståelse hos ungdomar för jobbmöjligheterna inom energi- och tekniksektorn. Den syftar också till att inspirera till de världsförbättrande aspekterna inom svensk teknik samt för att på sikt kompetensförsörja inom en sektor som är avgörande för Sveriges framtid.

Föreläsningarna sker i samarbete med Tc Uppland. Energisektorn är tung i Region Uppsala där våra samverkansföretag är Vattenfall, Forsmarks Kraftgrupp och Svensk Kärnbränslehantering.

– Vi räknar med att cirka 300 ungdomar deltar idag och därmed får en bredare inblick i vilka möjligheter som finns för studier och jobbval inom denna bransch, säger Margaretha Sjöberg Boström, processledare Tc Uppland.

 

 

Dela: facebook twitter