Industrin i regionen är omfattande med många intressanta företag, både stora som små. Med anledning av stora pensionsavgångar samt företag som expanderar kommer behovet av utbildad teknisk personal vara mycket efterfrågad.

Välkommen till Kronoberg

Teknikcollege Kronoberg är en region som omfattar kommunerna Växjö, Alvesta, Tingsryd, Markaryd, Älmhult, Ljungby, Uppvidinge och Lessebo. Industrin i regionen är väldigt utbredd med många intressanta företag, både stora som små. Med anledning av stora pensionsavgångar samt företag som expanderar kommer behovet av utbildad teknisk personal vara mycket efterfrågad.

Styrgruppen för Teknikcollege Kronoberg:

Anders Paulsson, Jitech, ordf.

Håkan Larsson, Emballator Lagan plast

Klas Gummeson, Växjö kommun

Jimmie Nilsson, Ljungby kommun

Jan Novak, Linnéuniversitetet

Louise Dominique, Teknikföretagen

Peter Severinsson, IF Metall

 

Utbildningen Gymnasieingenjör (TE4) är yrkesförberedande och bygger vidare på de tre högskoleförberedande åren på Teknikprogrammet. TE4 ger fördjupade tekniska kunskaper och genomförs i samarbete med det lokala och regionala näringslivet.

Utbildningen genomförs både i skolan och ute på företag i regionen, minst 10v arbetsplatsförlagt lärande ingår. Kombinationen ger dig kunskaper som är eftertraktade av näringslivet.
Efter fjärde året får du en gymnasieingenjörsexamen och kan ex arbeta som projektledare, produktionstekniker, designer eller arbetsledare.

Inom Teknikcollege Kronoberg finns följande inriktningar;
>>DESIGN- & PRODUKTUTVECKLING, Haganässkolan Älmhult
>>DESIGN- & PRODUKTUTVECKLING, Sunnerbogymnasiet Ljungby
>>INFORMATION- & MEDIETEKNIK (MJUKVARUUTVECKLARE), Teknikum Växjö
>>PRODUKTIONSTEKNIK, Wasaskolan Tingryd

Aktiviteter

Inom regionen anordnar vi en mängd olika aktiviteter som till exempel studieresor, kompetensutvecklingsdag för lärare, studiebesök, inspirationsdagar och Science City. Filmen nedan visade vi under den senaste inspirationsdagen som ägde rum den 2 mars i Växjö konserthus.

 

Utbildningar i Kronoberg

Välkommen till Kronoberg

Maja Karlberg, Verksamhetsansvarig
Telefon: 0737- 28 2323
E-post: maja.karlberg@gotech.se

Ida Heinerud, Projektledare
Telefon: 0730- 21 3776