Möjligheternas Värld 2018

2018-11-08 | Nationella nyheter,Sydost

Den 12-16 november 2018 genomförs Möjligheternas värld i samarbete med Kreativum Science Center i Karlshamn. Målgruppen är elever på högstadiet (främst åk 8 och 9) som får chansen att vidga sina vyer och se hur det kan se ut i ett kommande arbetsliv! Vi bjuder in såväl elever som studievägledare till en spännande dag på Kreativum Science Center.

Fokus under dagen är teknik och några av de yrken som vi kan hitta inom området, oavsett om man vill studera vidare eller inte. Det blir en spännande halvdag med möjlighet att prova på olika aktiviteter, allt från Lean till att löda, programmera och prova på kemi. Guider under dagen är elever från Teknikcollege-utbildningarna vid våra gymnasieskolor. Vem kan bättre berätta om teknikvalet än den som just gjort det?

Tillsammans med följande företag och organisationer: Uniper, Calmon Stegmotorteknik AB, Volvo Cars Corp, Evomatic, Södra Cell, Elias, Karlshamns energi samt IF Metall erbjuder vi en dag med möjligheter att prova på ny teknik!

Anmälan
Bokningsbara tider finns måndag – fredag, två pass varje dag.
(max 100 elever per pass)
Pass 1: kl. 09.00-11.00
Pass 2: kl. 12.00-14.00

Antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller! Ange önskad tid och dag, antal elever samt dina kontaktuppgifter.

Evenemanget är kostnadsfritt. Möjlighet finns att söka resebidrag. Ange intresse vid anmälan.

Bokning: Telefon 0454 – 56 39 50 alternativt info@kreativum.se.

Mer info om Kreativum: http://www.kreativum.se/

Under fredagen den 16 november kl 07.30-09.00 genomförs även ett Frukostmöte i samarbete med Näringslivsenheten på Karlshamns kommun.

Anmälan: https://näringslivskalender.se/

 

Dela: facebook twitter