Yrkesprogram på gymnasiet är bästa valet för dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Företagen behöver välutbildad personal, till exempel svetsare, CNC-operatörer, industrielektriker och automationstekniker. Vill du plugga vidare så är ingenjörer hett eftertraktade av industri- och teknikföretagen.

Välkommen till Östergötland

Teknikcollege Östergötland är ett samarbete mellan kommunerna Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Åtvidaberg, Katrineholm samt Finspång. Teknikcollege Östergötland består av 10 skolor i dessa 7 kommuner med tillsammans över 1600 elever. Vi har 24 godkända gymnasieutbildningar, 2 yrkesvux-utbildningar samt en Yh-utbildning. Vi har också lämnat in ansökningar för att certifiera ytterligare skolor och utbildningar under 2018.

Östergötlands är ett industrilän med många företag med teknikinriktning. Cirka 30% av Östergötlands arbetande befolkning är sysselsatta i industri- och teknikföretag. För att företagen ska fortsätta utvecklas i länet är det viktigt att de får tillgång till kvalificerad arbetskraft. VI har därför ett stort engagemang i Teknikcollege från företagen i regionen som inser att samarbete mellan företag, kommun och skolor är en avgörande faktor för att bygga bra utbildningar och inspirera unga att välja tekniska utbildningar och yrken.

Hundratals företag engagerar sig i Teknikcollege Östergötland genom att delta i styrgrupper och programråd, erbjuda praktikplatser, gästföreläsningar, studiebesök, sommarjobb samt jobb efter avslutad utbildning. Några av företagen som är engagerade i Teknikcollege är SAAB, Siemens, Toyota Material Handling, Väderstad, Scanfil, SKF, Ericsson, JohSjö, Merx, BillerudKorsnäs, Fiskeby, Holmen Paper, Freudenbergs, BE Group, Tekniska Verken i Linköping, Holms Industri, Gränges, Borggårds bruk, EWAB, Hallins, Swisslog, Euroform, Motala Verkstad och Arla Plast.

Tillsammans jobbar vi för att utveckla vår verksamhet i regionen. Under 2016-2017 har vi till exempel utbildat över 200 handledare ute på företagen. Tillsammans med Industridag Östergötland och Skill har vi byggt upp en bank av filmer och porträtt av unga coola yrkesambassadörer som kan förmedla sin bild av sina yrkesval och jobb. Du hittar dem på www.industridag.se via länken nedan.

Yrkesambassadörer

Utbildningar i Östergötland

Välkommen till Östergötland

Kontakt: Mia Hasselgren-Lundberg, processledare
Telefon: 076 – 778 15 14
E-post:

 

Samverkansföretag i Östergötland

Följande företag engagerar sig i någon av styrgrupperna i Teknikcollege Östergötland:

AB Borggårds Bruk

Arla Plast AB

Assalub

AWI Maskin

BE Group

BillerudKorsnäs

Bodycote

Elektrotermo

Ericsson

Etcon Automation

ETP Transmission

Euroform AB

EWAB Engineering AB

Fergas

Finja Prefab

Freudenbergs

Gränges

Hallins Verkstäder

Holms Industri AB

JohSjö-gruppen

Landegrens LegoMek

Merx

Minec Produktion

Motala Verkstad AB

Nordenbergs Mekaniska

Patria Helicopters

Rimaster AB

SAAB, Business Area Aeronautics

Scanfil Åtvidaberg AB Sweden

Siemens Industrial Turbomachinery AB

SKF Mekan AB

Skill

Skobes Bil

Sulzer Pumps Sweden AB

Swisslog

Tekniska Verken i Linköping AB

Toyota Material Handling

Väderstad AB

Östsvenska Yrkeshögskolan

Många fler företag engagerar sig på andra sätt till exempel genom programråd eller genom att erbjuda praktik, studiebesök, gästföreläsningar, sommarjobb eller anställning efter avslutad utbildning.

 

Facebook