Yrkesprogram på gymnasiet är bästa valet för dig som vill börja jobba direkt efter gymnasiet. Företagen behöver välutbildad personal, till exempel svetsare, CNC-operatörer, industrielektriker och automationstekniker. Vill du plugga vidare så är ingenjörer hett eftertraktade av industri- och teknikföretagen.

Välkommen till Östergötland

Teknikcollege Östergötland är ett samarbete mellan kommunerna Linköping, Mjölby, Motala, Norrköping, Åtvidaberg, Kinda, Katrineholm samt Finspång. Teknikcollege Östergötland består av 11 skolor i dessa 8 kommuner med tillsammans 1615 elever. Vi har 24 godkända gymnasieutbildningar, 3 yrkesvux-utbildningar samt en Yh-utbildning.

Östergötlands är ett industrilän med många företag med teknikinriktning. Cirka 30% av Östergötlands befolkning är sysselsatta i industri- och teknikföretag. För att företagen ska fortsätta utvecklas i länet är det viktigt att de får tillgång till kvalificerad arbetskraft. VI har därför ett stort engagemang i Teknikcollege från företagen i regionen som inser att samarbete mellan företag, kommun och skolor är en avgörande faktor för att bygga bra utbildningar.

Hundratals företag engagerar sig i Teknikcollege Östergötland genom att delta i styrgrupper och programråd, erbjuda praktikplatser, gästföreläsningar, studiebesök, sommarjobb samt jobb efter avslutad utbildning. Några av företagen som är engagerade i Teknikcollege är SAAB, Siemens, Toyota Material Handling, Väderstad, Scanfil, SKF, Ericsson, JohSjö, Merx, BillerudKorsnäs, Fiskeby, Holmen Paper, Tekniska Verken i Linköping, Holms Industri, Gränges, Borggårds bruk, EWAB, Finess Hygiene, Horns Industriservice, Hallins, Swisslog, Euroform och Arlaplast.

Tillsammans jobbar vi för att utveckla vår verksamhet i regionen. Under 2016 har vi till exempel utbildat nära 200 handledare ute på företagen samt tillsammans med Industridag Östergötland och Industrikompetens byggt upp en bank av unga coola yrkesambassadörer som kan förmedla sin bild av sina yrkesval och jobb. Du hittar dem på www.industridag.se via länken nedan.

Yrkesambassadörer

Utbildningar i Östergötland

Välkommen till Östergötland

Kontakt: Mia Haselgren-Lundberg, processledare
Telefon: 076 – 778 15 14
E-post:

 

Samverkansföretag i Östergötland

Följande företag engagerar sig i någon av styrgrupperna i Teknikcollege Östergötland:

AB Borggårds Bruk

Arla Plast AB

Assalub

AWI Maskin

BillerudKorsnäs

Bodycote

BTT

Elektrotermo

Ericsson

Etcon Automation

ETP Transmission

Euroform AB

EWAB Engineering AB

Finess Hygiene AB

Finja Prefab

Gränges

Hallins Verkstäder

Holms Industrier AB

Horns Industriservice

Industrikompetens

JohSjö-gruppen

Landegrens LegoMek

Ljunghäll Metallfabrik AB

Merx

Minec Produktion

Motala Verkstad AB

Nordenbergs Mekaniska

Papper och plast AB

Rimaster AB

SAAB, Business Area Aeronautics

Scanfil Åtvidaberg AB Sweden

Siemens Industrial Turbomachinery AB

SKF Mekan AB

Skobes Bil

Sulzer Pumps Sweden AB

Swedish Tissue

Swisslog

Södra Timber Kinda

Tekniska Verken i Linköping AB

Toyota Material Handling

Väderstad AB

Växtkraft Kinda

Östsvenska Yrkeshögskolan

Många fler företag engagerar sig på andra sätt till exempel genom att erbjuda praktik, studiebesök, gästföreläsningar, sommarjobb eller anställning efter avslutad utbildning.

 

Facebook