Teknikcollege Östra Småland är ett samarbete mellan kommunerna Oskarshamn, Mönsterås, Vimmerby, Västervik, Högsby och Hultsfred. Vår vision är att industri-, verkstads- och teknikföretagen i regionen ska kunna rekrytera kompetent personal som har en kortare väg till att bli produktiva samt hjälper till att uppfylla företagens egna mål och visioner. Tekniskt och socialt kompetent arbetskraft som är med och driver det ständiga förändrings- och förbättringsarbete som krävs av ett konkurrenskraftigt företag.

Välkommen till Östra Småland

Teknikcollege Östra Småland är ett samarbete mellan kommunerna Oskarshamn, Mönsterås, Vimmerby, Västervik, Högsby och Hultsfred. Vi har fyra lokala styrgrupper och en regional. Totalt finns ett tjugotal företag representerade i de olika styrgrupperna. Där finns även representanter från skolledning, politik, Arbetsförmedlingen, Linnéuniversitetet, IF Metall, Unionen och Regionförbundet i Kalmar län.

Teknikcollege Östra Småland har certifierade gymnasieutbildningar på Oscarsgymnasiet, Vimmerby gymnasium, Mönsteråsgymnasiet samt på Västerviks gymnasium. Vi har även certifierat två YH-utbildningar på Nova Utbildning i Oskarshamn.

Besök www.blianvandbar.nu för att läsa mer om våra utbildningar.

I december 2015 certifierade vi, som första region i Sverige, naturvetenskapsprogrammet.

 

Projektet heter GIPS!

Östra Småland har beviljats stöd från Tillväxtverket för ett projekt som ska se över hur en industriplattform för samverkan kan utformas och etableras.

Projektet är nu i full gång och kallas för GIPS – Gemensam industriplattform för samverkan i norra Kalmar län. Regionförbundet i Kalmar län är medfinansiär.

Under våren 2018 pågår bokning av dialogmöten med bl. a. industriföretag, utbildningsanordnare och näringslivsenheter i Hultsfred, Högsby, Mönsterås, Oskarshamn, Vimmerby och Västervik.

Kontakta projektledare vid frågor: Anna-Karin Swärd, Telefon: 0491-76 44 89.

 

 

 

 Utbildningar i Östra Småland

Välkommen till Östra Småland

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Kontakt Teknikcollege Östra Småland:

 

Rickard Bäck, processledare
Telefon: 0491-76 44 97
E-post:

 

 

 

 

Petra Gustafsson, projektledare
Telefon: 0491-76 44 96
E-post: petra.gustafsson@oskarshamn.se

 

 

 

 

Kontakt GIPS -Gemensam IndustriPlattform för Samarbete I Norra Kalmar län:

 

Anna-Karin Swärd, projektledare
Telefon: 0491-76 44 89
E-post: annakarin.sward@oskarshamn.se

 

 

 

 

Regionala nyheter från Östra Småland

Facebook