Svensk industri och teknik behöver dig. När du läser en gymnasieutbildning som är certifierad inom Teknikcollege vet du att din utbildning är kvalitetssäkrad för att matcha företagens framtida behov av kompetens. Du får inte bara en bred grund i kunskap utan också en stabil trygghet inför ditt framtida yrkesliv.

Teknikcollege - oändliga möjligheter på vägen till din framtida yrkesroll

Här läser du om vilka olika utbildningar det finns inom Teknikcollege på gymnasial nivå. Ett bra sätt att öka kunskapen inför gymnasievalet.

Högkvalificerade gymnasieutbildningar

En Teknikcollegecertifierad utbildning innebär att företagen har varit med och kvalitetssäkrat innehållet i utbildningen. Detta gör att du som har gått en certifierad utbildning blir attraktiv att anställa eftersom företagen själva har påverkat innehållet i utbildningen. Utbildningen matchar därmed de krav som arbetsmarknaden kommer att ställa på dig i framtiden.

Åtta kvalitetskriterier

Teknikcollege bygger på Åtta kvalitetskriterier som säkerställer utbildningarnas kvalitet för dig som studerande. Det innebär bland annat att dina studier är ämnesintegrerade och har maskiner och utrustning av hög kvalitet. Det innebär också att lärmiljön är kreativ och verklighetsanpassad samt att utbildningen har ett arbetsplatsförlagt lärande. Vi har certifierade utbildningar inom teknik, industriteknik, automation, finsnickeri, fordon och natur i 25 regioner över hela Sverige.

En trygg och bred kunskapsgrund

En Teknikcollegecertifierad utbildning ger dig en bred teoretisk och praktisk grund. Stor vikt läggs vid den studerandes personliga utveckling och förmåga att arbeta i grupp.

Resultatet av din utbildning är att du blir anställningsbar men också redo för att söka vidare till fortsatta studier vid exempelvis teknisk högskola eller yrkeshögskola.

Praktik, sommarjobb och projektarbeten

Genom att utbildningen sker i nära samverkan med företag i den region där du studerar kan vi garantera att du redan tidigt under din utbildning kommer att få kontakt med yrkeslivet.

Företagen bidrar inte bara med kunskap och erfarenhet utan även med praktikplatser och möjligheter till projekt.

Som studerande skapar du därför värdefulla kontakter för framtiden och får relevanta kunskaper genom till exempel praktik, sommarjobb eller genom gymnasiearbeten och projektarbeten åt företag.

Läs mer om våra kriterier och hur de påverkar våra utbildningar under Certifiering inom Teknikcollege.

Vill du veta mer om Teknikcollege? Se Heta Stolen där vi intervjuar studerande, lärare, företagsrepresentanter som säger sitt om varför du ska välja teknik –> Heta Stolen

 

Så här säger de studerande
“Jag vill ju rekommendera teknik till alla. Den branschen utvecklas mest! Jag tror jobben kommer finnas inom teknik. Men man måste välja något som man tror man kommer göra bra och tycka om”.

Elin, pluggade teknikprogrammet

“Jag tänker på min framtid. Teknikcollege har öppnat den där första dörren till företagen. Jag har fått en chans att visa att jag har intresse och hög arbetsmoral. Det absolut bästa har varit att vi fått sommarjobb, sköter man plugget på ett snyggt sätt blir man garanterad sommarjobb”.

Andreas, El- och Energiprogrammet inriktning automation

“Valet föll på El- och Energiprogrammet. Det är det bästa valet jag gjort, jag älskar mitt program och min skola. Jag önskar att fler tjejer vågar välja el, det är jättekul och du får tänka mycket själv och skapa saker från början”.

Isabelle, El- och Energiprogrammet inriktning automation

“När jag valde Industritekniska kände jag att det faktiskt var något som skulle kunna utveckla mig och det är vad jag anser att industri faktiskt innebär. Industrin utvecklas faktiskt hela tiden”.

Anton, Industritekniska programmet, inriktning svets


Heta Stolen

Vill du veta mer om Teknikcollege? Läs senaste Heta stolenDu hittar intervjuerna genom att klicka på länken

Instagram #teknikcollege