“Direkt efter utbildningen hoppas jag på att hitta ett jobb där jag har nytta av min utbildning”.

Att läsa en eftergymnasial utbildning som är certifierad inom Teknikcollege innebär att din utbildning är kvalitetssäkrad. Oavsett inriktning kan du vara trygg med att dina studier matchar företagens framtida behov av kompetens. Vem vet bättre vad företagen behöver än företagen själva?

Fredrika Lindmark

Jag fick jobb direkt efter att jag tog min examen.

Som vuxen har du oändliga möjligheter

Dagens arbetsmarknad inom teknik och industri ställer nya krav på sina medarbetare. Utbildningsbakgrunden inom en mängd yrken inom teknik och industribranschen har över tid utvecklats till att kännetecknas av minst treårig gymnasieutbildning och ofta eftergymnasial utbildning. Svensk industri fortsätter utvecklas och vi vill utvecklas med den. Teknikcollege är därför Sveriges största samverkansplattform för kompetensförsörjning för industrin. Inom våra eftergymnasiala Teknikcollegecertifierade utbildningar har du som redan har gått gymnasiet och vill läsa vidare oändliga möjligheter att utvecklas. Vi har många utbildningar i våra 25 regioner över hela landet.

En Teknikcollegecertifierad utbildning betyder att företagen har varit med och kvalitetssäkrat innehållet så att det matchar deras framtida behov av kompetens. Detta gör att de som gått en utbildning blir attraktiva att anställa. Utbildningarna bygger nämligen på ett nära samarbete med regionens industri- och teknikföretag. Som studerande skapar du snabbt kontakter och får relevanta kunskaper genom aktiv praktik och effektiva projektarbeten.

Var finns utbildningarna? Se vår Sverigekarta med Regioner
Vill du veta vad man kan bli? Läs Heta Stolen
Vad säger de studerande?
“Jag har efter att jag utbildade mig till kock på gymnasiet arbetat som skolkock i tjugo år. Jag känner mig färdig med den branschen och kände att jag ville göra något nytt. Jag valde att läsa in ett tekniskt basår på Komvux, för att sedan kunna söka till YH-utbildningen. Jag tror att jag har en stor chans att få ett jobb på något företag i Uppland efter utbildningen”.
“Utbildningen blandar teori och praktiskt arbete. Vi läser bl.a. produktionsteknik, arbetsmiljö och konstruktionsteknik. Vi har varit på många studiebesök på olika företag och fått en inblick i hur verksamheter fungerar. Utbildningen riktar sig emot flera branscher t.ex. verkstadsindustri och läkemedelsindustri”.

Annica Rhodin, studerande Yrkeshögskoleutbildning Produktions- och Processtekniker


Ishani Magdum,
Produktionsteknik, Örebro.

Vi får vara innovativa och använda vår fantasi. Läs Heta Stolen där de studerande berättar om sin utbildning.

Instagram #teknikcollege