Teknikcollege Gästrikland & Hälsinglands Lärar- & Skolledardag 2018

2018-09-13 | Gästrikland,Hälsingland

Välkommen till Teknikcollege Gästrikland & Hälsinglands Lärar- & Skolledardag 2018!

När? 30 oktober 2018, kl. 9.00 – 16.00

Var? Staffangymnasiet, Söderhamn

Den 30 oktober är det dags för Teknikcollege Gästrikland & Hälsinglands gemensamma inspirationsdag för Lärare & Skolledare i regionernas certifierade utbildningar. En dag med fokus på att lyfta aktuella frågor inom områden som är viktiga för både skola och industri. Ett annat syfte med dagen är att främja kollegialt nätverkande mellan lärare och skolledare inom samma programområden över hela länet, med förhoppning om kunskapsspridning och initiativ till gemensamma aktiviteter mm.

Lärar- & Skolledardagen 2018

Det här är en dag som kretsar kring två aktuella och viktiga teman för att möte framtiden – både för industrin och för våra utbildningar – och det handlar om hur vi ger våra elever den digitala kompetens de behöver för att möta industrins krav och behov i en snabbutvecklande värld. Det handlar också om hur vi tillsammans måste hitta vägar fram för att få fler unga att känna att teknik- och industri är rätt väg även för dem in i framtiden – hur skapar vi välkomnande och inkluderande förhållningssätt och miljöer i såväl skola som på arbetsplatserna så att våra regionala företag lyckas rekrytera den personal de behöver för att överleva och utvecklas vidare? Teknikcollege arbetar nu brett med dessa frågor på flera sätt, bland annat genom det nationella projektet Status, Kvalitet & Matchning, finansierat av Europeiska Sociala Fonden, ESF, som vi kommer att berätta om under dagen. Både om de stora penseldragen och pågående lokala- och regionala aktiviteter.

Nytt för i år

Under senare tid har vi i våra båda Teknikcollegeregioner närt tanken om att vi även skulle kunna göra nytta i tidigare skolår än gymnasieskolan. Hur kan vi bidra till att ungdomarna behåller intresset för teknik, eller kanske till och med fattar tycke för teknikområdet om de inte redan gjort det – kanske kan vi bidra till det genom att samverka även med våra grundskolor? Därför bjuder vi i år även in skolledare och lärare som arbetar med Teknikämnet i grundskolan till den här dagen i år. Kanske kan nätverkstanken i dagen leda till positiva saker även där?

Program

LärarSkolled dag 2018

Vill du veta mer?

Har du några frågor så är du välkommen att höra av dig till mig, kontaktuppgifter nedan!

Hur anmäler jag mig?

Länk till anmälan hittar du här http://hufb.se/4.7fb23d7c165bb7ad89db4e5b.html

 

Varmt välkommen!

Stefan Wiik
Regional processledare
Teknikcollege Gästrikland & Hälsingland

TELEFON 010-454 10 71
MOBIL 070-520 53 49
E-POST stefan.wiik@hufb.se
WEBB www.teknikcollege.se

       

Dela: facebook twitter