Teknikcollegeresan Gästrikland 2018

2018-12-11 | Gästrikland

Den 20 november körde vi årets upplaga av Teknikcollegeresan Gästrikland. I år var målet att förankra vår satsning på att stödja teknikämnet i Grundskolan. Därför är vi glada över ett gott deltagande av skolledare och politiker som har ansvar för just dessa frågor ute i våra kommuner. Drygt 20 deltagare fick besöka Rapatac i Sandviken, Stora Enso i Skutskär, Syntronic i Gävle samt Högskolan i Gävle.

Första stopp, Rapatac, 2047 SC & IPCO

Schemat var som vanligt tight, och vi hann bjuda på företagspresentationer från samtliga företag som gästades, samt från Ipco AB i Sandviken. Detta kompletterades med intressanta presentationer av Rapatac och 2047 Science Center, och hur de kan samverka för att stärka intresset för teknik & digitalisering, hur Polhemsskolan samverkar med Stora Enso (bl.a.) för lärlingsutbildning på industriprogrammet, hur kommunernas NTA-samordnare jobbar.

Besöket på Stora Enso, Skutskär.
En av våra NTA-samordnare.

Vi fick även höra vilken effekt det har när skolorna i Hofors aktivt ser till att använda möjligheterna till transnationella utbyten och tävlingsaktiviteter och hur bra effekter det blir när koncept som Trossen (Gävle) får företag att ta ett fadder-ansvar i grundskoleklasserna.

Vårt besök på Syntronic i Gävle

Avslutningen på Högskolan i Gävle gav oss en bild av hur man ser på framtiden och sina ingenjörsutbildningar, och efter den 20/11 har de ju fått klart med att få bedriva Civilingenjörsutbildningar. Sort Grattis! Deras VR-labb var en härlig och spännande avslutning på dagen, och vi hoppas & tror att alla åkte hemåt inspirerade av alla intryck som dagen bjudit! På återhörande 2019.

Vi besöker Hig, och …..
… avslutar med en spännande upplevelse på deras VR-labb.

Stort tack för ert deltagande denna dag, och på återseende 2019!                       Teknikcollege Gästrikland

Dela: facebook twitter