Teknikvetenskapstävling

2017-05-05 | Örebro län

Tredje maj arrangerade Teknikcollege Örebro län, Alfred Nobel Science park, Robotdalen och Örebro universitet för andra året Teknikcolleges teknikvetenskaps tävling. I tävlingen deltog elever som går på teknikprogrammet, inriktning teknikvetenskap, på någon av teknikcollegeskolorna Lindeskolan, Alléskolan och Tullängsgymnasiet.

Dagen började med att treorna fick förmiddagen på sig att programmera legorobotar inför eftermiddagens robot-fyrkamp. De tävlade i linjeföljning, labyrint, hämta in pingisbollar och slå ned burkar. Det blev en spännande och klurig tävling med många olika lösningar men laget Legolegends från Lindeskolan vann fyrkampen. De vann varsin mini-drönare.

På eftermiddagen presenterade också tvåorna lösningen på ett problem som 82 årige Ingvar har. Ingvar ville ha ett system som han enkelt kan använda för att larma och checka in varje dag att han mår bra. Bland produktutvecklingarna så fanns många smarta klockor anpassade för målgruppen men vinsten gick till appen Alfred som ett lag från Tullängsgymnasiet hade tagit fram. Vinnarna utsågs av en jury med representanter från Örebro Universitet, Inkubera, Atlas Copco och Robotdalen. Klassen där vinnarna går kommer till hösten få ett roligt studiebesök på Atlas Copco.

Teknikvetenskapstävlingen är ett bra samarbete mellan både näringsliv och skolor från olika kommuner, vi ser fram emot att den blir tradition. Tack för en fantastisk dag!

Teknikcollege Örebro län

 

Förberedelser inför robottävlingen och linjeföljning.

 

De glada vinnarna av robottävlingen från Lindeskolan.

 

På Alléskolan kom man på en speciallösning för labyrinten.

 

Juryn och eleverna lyssnar på presentationerna.

 

Förberedelser inför robottävlingen.

 

Vinnande laget kör labyrinten.

 

Den vinnande appen Alfred presenteras.

 

Mia från Örebro universitet, Ingvar som bidragit med Caset och Andreas processledare Teknikcollege Örebro län.

 

Tullängsgymnasiet slår ned burkar.

 

 

Dela: facebook twitter