Teknikcollege Uppland är ett samarbete mellan Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner.

Välkommen till Uppland

Teknikcollege Uppland är ett samarbete mellan Tierps, Uppsala och Östhammars kommuner.

Regionen är i stark tillväxt och teknikbranscherna omfattar energi, life science/biotech, stål, tillverkning, papper, klimatsystem, fastighetsbranschen, marinindustri, gjuteri, järnbruk och teknikkonsulter. Närmare 40 företag, flera av dem världsledande, samverkar aktivt inom Teknikcollege Uppland och mer information om företagen finns under fliken Samverkansföretag.

Teknikcollege Uppland har fem certifierade utbildningsanordnare; Forsmarks skola, Fyrisskolan, Högbergsskolan/YrkesVux i Tierp, Wilhelm Haglunds gymnasium och Vuxenutbildningen i Östhammar. De gymnasieprogram som är certifierade är Industritekniska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. På YrkesVux i Tierp är det de industritekniska inriktningarna svetsteknik och produktion och maskinteknik som är certifierade. På Vuxenutbildningen i Östhammar finns den certifierade Yrkeshögskoleutbildningen till processtekniker. Mer information om utbildningarna finns under fliken Utbildningar i Uppland.

Vi har också två certifierade gymnasieingenjörsutbildningar i regionen. Vid Fyrisskolan i Uppsala är det Produktionsteknik med inriktning automation. Vid Forsmarks skola i Östhammar är det Produktionsteknik med inriktning energi.

Vi samverkar även med Uppsala universitet och Högskolan i Gävle.

 

Utbildningar i Uppland

Välkommen till Uppland

Kontakt: Margaretha Sjöberg Boström, processledare Mobil: 070-349 99 48 E-post: margaretha.sjoberg.bostrom@osthammar.se